top of page
  • Writer's pictureRosarium

Rosariumin kukkakylmiö - harvinaisuus koko Suomen mittakaavassa!

Viherpuolella meillä komeilee kukkien myyntikylmiö. Ja mikä parasta, sinne on mahdollista kävellä sisälle! Tässä yhdistyvät paitsi elämyksellisyys, laaja valikoima sekä kukkien kestävyys.


Myös te asiakkaat olette tykänneet mahdollisuudesta kävellä kukkakylmiön sisällä. Tämä nousi esille asiakaskyselystä, joka toteutettiin osana YAMK opinnäytetyötä. Voidaankin todeta, että kouvolalaiset ovat erittäin onnekkaita, sillä näin suuri kukkakylmiö on melkeinpä harvinaisuus koko Suomen mittakaavassa!
Miksi kukkia säilytetään kylmässä?


Kylmäsäilytyksessä kukkien elinikää pidennetään huomattavasti. Bakteerit elävät huonommin viileässä ja veden haihtuminen on vähäisempää, jolloin kukkien nestejännitys pysyy parempana.


Tämän vuoksi annamme asiakkaillemme ohjeen: laita kimppu tai leikkokukat yön yli jääkaappiin, jos kukat tulevat esille vasta seuraavana päivänä! Voit halutessasi kysyä tarkemmat ohjeet myyjiltämme.


Meillä ei siis IKINÄ säilytetä myyntikimppuja tai leikkokukkia lämpimässä. Ainoana poikkeuksena, jos jonkin kukan halutaan avautuvan. Tällöin lämpö nopeuttaa avautumista. Esimerkiksi surusidonnassa kukkien tulee olla mahdollisimman isoja ja upeita juuri sillä hetkellä, kun tuote luovutetaan asiakkaalle.


Laatu on meille ja myös asiakkaillemme tärkeää ja pyrimme kaikin tavoin tarjoamaan teille sitä parhaalla mahdollisella tavalla!


Miksi sitten kukat eivät välillä kestä kauaa hyvinä?


Joskus voi käydä ikävästi ja kukat nuokahtavat liian nopeasti. Kukat ovat tuoretavaraa ja pienetkin muutokset voivat vaikuttaa niiden kestävyyteen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ongelmia tuotteen alkupäässä, eli tuottajalla tai kuljetusketjussa. Käsittelemme jokaisen kukan sen saavuttua ja kukkien käsittely on tärkeä osa meidän toimintaa. Leikkaamme uudet imupinnat, poistamme ruusujen piikit ja teemme käsi- ja silmämääräisen tunnustelun, jotta mahdolliset virheet huomataan. Kukille on tärkeä saada riittävä nestejännitys.Muistilista kukkien parempaan kestävyyteen kotona:

  1. Kun kassalla kysytään "kuinka kauan paketissa?", vastaa totuudenmukaisesti, sillä pakkaamme ja laitamme kosteutta sen mukaan, mitä meille kerrotaan. Pienet lisäpysähdykset ja kiertotiet eivät ole ennustettavissa 😉 Älä siis jätä pakettia kylmään tai kuumaan autoon, nosta se aina sisälle!

  2. Leikkaa uudet imupinnat muutaman päivän välein. Älä käytä keittiösaksia! Ne puristavat imupinnat kiinni. Käytä leikkaamiseen terävää veistä ja muista leikata pinta vinoon. Vinossa imupinnassa on enemmän kasvisolukkoa verrattuna suoraan. Tulppaanit leikkaa kuitenkin suoraan.

  3. Käytä kukkavirkistettä. Kukat tarvitsevat ravintoa ja kukkavirkiste ajaa asian. Samalla virkiste pitää vettä puhtaana. Saat meiltä kimpun tai leikkokukkien mukana virkisteen.

  4. Vaihda vesi parin päivän välein. Veteen kerääntyy bakteereja koko ajan ja siksi vesi olisi hyvä vaihtaa puhtaaseen aina parin päivän välein. Lisää samalla virkistettä ja leikkaa uudet imupinnat veden vaihdon yhteydessä.

  5. Älä sijoita leikkokukkia auringonpaahteeseen, takan tai patterin ääreen, äläkä myöskään vetoisaan tai liian kylmään kohtaan.TERVETULOA KUKKAOSTOKSILLE ROSARIUMIIN!

Comments


bottom of page