top of page
DSC00123.jpg

Hääkukat

à la ROSARIUM

Onko sinulla häät tai juhlat suunnitteilla, mutta ideat niiden toteuttamisen ja koristelun suhteen vähissä?  

71.jpg

Häiden ja juhlien suunnittelu voi toisinaan tuottaa päänvaivaa, joten me Rosariumissa halusimmekin helpottaa ajatustyötänne kokoamalla tähän infoa ja inspiraatiota tuleviin juhliin!

Lisäksi sivun alhaalta löydät gallerian hää- ja juhlasidontatöistämme. 

LUE LISÄÄ JA INSPIROIDU

Hääkukkatrendit 2023

1. Väriä

Vaikka murretut sävyt, shampanja ja nude pitää vielä pintansa, alkaa trendeissä näkyä taas pikkuhiljaa enemmän väriä. Esimerkiksi ripaus sinistä ennustetaan ottavan taas valtaa kimpuissa. Eikä yhtään huono idea, sillä kuuluuhan perinteinen sanonta "jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä".
 

2. Laskeutuva kimppu

Ennenvanhaan tehtiin vaikka kuinka paljon laskeutuvia kimppuja ja nyt 2023 näille ennustetaan taas uutta tulemista. Ehkei ihan samalla tapaa mitä aiemmin (liimataan, liimataan ja taas liimataan yksittäisiä terälehtiä), vaan laskeutuvuutta haetaan kukkien asettelulla ja rennoilla vihreillä. Silkkinauhoista on tykätty ja myös niillä saa laskeutuvuutta sekä väriä sidontaan, kun silkkinauhan väri voi olla mitä vaan! 

3. Vihreätön kimppu

Hääsidonnassa on nähty amerikan malliin paljon kimppuja ilman vihreää. Myös kukkien syvyysvaikutelmaa on korostettu ja kimpussa voi olla hyvinkin erilaista muotokieltä. Yksi suosituin malli on U- muoto. Myös visuaalisesti silmää hivelevä vasen yläkulma - oikea alakulma on onnistunut kukkien asettelutekniikka.

4. Yksittäiset kukat maljakossa

Pöytäkoristeissa ennustetaan kasvavan yksittäisten maljakoiden käyttö, joissa rennosti asetellut kukat isojen asetelmien sijaan. Aiempina vuosina on ollut suosittua asetella ruscusta tai eukalyptusta koko pöydän pituudelta. 

hääkukat2023.jpg
hääkukat2023-2.jpg

Asetelmissa on pitkään suosittu kimppujen tapaan rentoa sidontaa.
Juhlasidonnassa on pidetty myös näyttävyydestä. Nyt saa olla oikein korkeita tai pöydän yli roikkuvia asetelmia.

Näyttävyys ei tarkoita kuitenkaan suoraan korkeita hintoja. Voit valita asetelmiin edullisempia leikkokukkia ja vihreitä lähiluonnosta. Kesällä suosimme esimerkiksi erilaisia oksia, kuten vadelmaa.

Asetelman ei tarvitse olla myöskään yhtenäinen kokonaisuus. Sen voi kasata useammasta erilaisesta pienemmästä elementistä.

kukat osana juhlakampausta 

Erilaiset hiuskoristeet viimeistelevät tyylin. Nyt halutaan seppeleitä, kukkakampoja, kukkapinnejä, kukkahattuja ja myös irtokukkia hiuksiin. Jos haluat tanssia ja liikkua villisti, suosittelemme puoliseppelettä, jossa edessä olevat hiukset nostetaan seppelenarun päälle. Näin kukat jäävät niskaan, mutta muuten seppele on huomaamaton. Seppeleisiin on mahdollista sitoa myös nauhat.

SEPPELEIDEN KOLME YLEISINTÄ MALLIA:

Puolikukkainen seppele

Täyskukkainen seppele

Seppele satunnaisin kukin

Kukkakammat ja -pinnit sopivat parhaiten nutturoiden ja muiden kampausten kera, sillä erityisesti kampaan tarvitaan tukea. Vapaana oleviin hiuksiin kannattaa laittaa pinnejä tukemaan kampaa yläpuolelta.

Myös yksittäiset kukat ovat upeita juhlakampauksessa! Jos haet kukat jo edellisenä päivänä, säilytä ne viileässä yön yli. Esimerkiksi jääkaapissa (älä anna koskettaa kaapin seiniä) ja pussissa tai astiassa, jolloin kosteus pysyy korkeampana.


 

fiiliskuva2-2.jpg

Muita häihin ja juhliin liittyviä sidontatöitä ovat vieheet ja erilaiset kukkakorut.

Toteutamme myös juhlapaikan eri elementtien kukituksia, kuten huonekalut, pylväät, portaikot yms.

Lisäksi tarjoamme palveluna juhlapaikan stailausta mikäli tarvitset apua juhlakiireen keskellä!

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä. 

LISÄKSI

Usein kysytyt kysymykset

1. Milloin kukat tulisi tilata?

- Suosittelemme tilaamaan viimeistään kuukautta aiemmin. Tällöin varmistamme juuri haluamiesi kukkien saatavuuden. Aikaisintaan kukkia kannattaa tiedustella esimerkiksi vuotta aiemmin, mutta hinta-arvioita voimme antaa milloin vain mikäli mietitte juhliennne kokonaisbudjettia

.

2. Miten suunnittelupalaveriin valmistaudutaan?

- Miettikää etukäteen haluamaanne tyyliä, lempikukkia, onko rajoituksia esimerkiksi tuoksujen suhteen, väriteemoja ja jos teillä on budjettia kukkiin. Kuvat ovat aina hyvä tapa esittää haluamaansa tyyliä. Tarvitsemme myös jossain kohtaa tiedon, milloin kukat haetaan vai viemmekö me ne perille (hääpaikalle tai kirkkoon/vihkipaikkaan).

3. Mitä kaikkia kukkia häihin kannattaa ottaa?

- Yleisin paketti on hääkimppu ja heittokimppu, vieheet sulhaselle ja bestmaneille, kaasoille kukkarannekorut, seppeleet tai pienet kimput hääkimpun teemalla. Lisäksi pöytiin on mahdollista suunnitella asetelmia tai hyödyntää pelkkiä raikkaita leikkovihreitä tai yksittäisiä kukkia. Buffet- ja kahvipöytään halutaan monesti korkea asetelma. Myös kirkkoon teemme asetelmia alttarin ääreen. 

4. Ostammeko maljakot kukille?

- Ei hätää! Jos juhlapaikalta ei löydy valmiina maljakoita, voit lainata meiltä! Lainaamme myös korkeajalkaisia asetelmatelineitä, jotka sopivat juuri kirkkoon tai juhlapaikkaan, jossa ei ole pöytätilaa kukille. Halutessasi voit myös ostaa maljakoita.

5. Missä hinnoissa juhlakukat ovat?

- Hintoihin vaikuttavat eniten kukkavalinnat. Esimerkiksi pionit ja leinikit ovat arvokkaammasta päästä ja neilikat taas edullisemmasta. Voit siis vaikuttaa kukkavalinnoilla hintoihin saaden silti upeita sidontatöitä! Kukkien lisäksi kukkalaitteiden koot vaikuttavat luonnollisesti hintaan. Hintahaitari on yleensä seuraavanlainen:

Vieheet 12€ - 25€

Seppeleet alkaen 25€ 

Hääkimput alkaen 60€

Asetelmat alkaen 20€

 

6. Voinko saada lempikukkani tärkeään juhlaani?

- Valitettavasti osaa kukista ei saa kuin tiettynä ajanjaksona. Esimerkiksi neilikoita, ruusuja, harsokukkaa ja monia muita saa ympäri vuoden. Sen sijaan esimerkiksi pioneja, leinikkejä, auringonkukkia, tulppaaneja ja sipulikukkia saa vain tiettynä ajankohtana. 

KATSO ALTA KUVIA SIDONTATÖISTÄMME HÄISSÄ JA JUHLISSA

bottom of page